Doorgaan naar hoofdcontent

Het genereren van de cash flow, deel 2

Het genereren van de cash flow, deel 2
In mijn welkomstblog schreef ik over het genereren van de cash flow. Deze serie gaat daar dieper op in. Per keer zullen er een aantal aspecten worden behandeld. Vandaag, de kracht van doen wat je leuk vindt!
Eerst deel 1 lezen? Dat kan hier!
Ik geloof in de kracht van doen wat je leuk vindt. En dat daar dan, uiteindelijk, je roeping uit volgt. Echt waar!

Op die manier reisde ik twee jaar lang door de UK.
Meer hierover lees je in het blog Voor een kwartje de wereld rond!

Gedurende twee jaar schreef ik een E-book en een serie (zelfhulp)werkboeken om mensen weer met hun intuïtie in contact te brengen. Het principe dat ik uitlichtte geldt voor alle vlakken in je leven en niet alleen voor jouw financiële situatie.

Dat principe zorgde ervoor dat ik twee jaar lang kon doen wat ik het liefste wilde- en vandaag doe ik dat nog. Het stelde me in staat om de juiste mensen aan te treffen en op de juiste tijd en plaats aanwezig te zijn om vooruit te komen, dichter naar mijn doelen.


Van je hobby je beroep maken
Van je hobby je beroep maken, leven vanuit je passie, je hart volgen. Het zijn in deze tijd veelgehoorde kreten. En laten we eerlijk wezen, wie wil dat nu niet?

Of, voor de mama’s onder ons, heerlijk thuis blijven bij je kleintje en toch de voldoening hebben van een eigen inkomen creëren. Klinkt als een aanlokkelijk plaatje? Het begint allemaal ergens. Alles is ooit begonnen bij het begin!


Sceptici en social media
Maar is dat dan een garantie dat het ook lukt? Ik hoor de hersenen van de sceptici al kraken. En eerlijk is eerlijk, zelf heb ik het in mijn schooltijd ook veel gehoord van de oudere generatie.
 

"Kies nu maar een echt vak, anders valt er toch geen droog brood in te verdienen."

Een terecht punt als je wilt overleven. Al zijn de tijden sindsdien ook wel veranderd. We beschikken nu over social media, waardoor je jezelf veel beter kan presenteren.

De weg om de ander te vinden is veel korter. Een potentiele klant, een afzetter voor grondstoffen voor jouw product of een inspirerende sparring partner.

Bovendien is het internet een bron van kennis, waardoor je ook zonder de bekende opleidingen en diploma’s kennis kan verzamelen die specifiek nodig is voor jouw eigen bedrijfje.

Daarnaast is authenticiteit een veel belangrijker item. We zijn als maatschappij ruimer gaan denken. En daar zit nu precies het punt wat ik probeer te maken. Want wanneer ben je eigener dan als jij jouw unieke stem laat horen?

Die boodschap die je wilt vertellen, zegt waarschijnlijk al erg veel over hetgeen dat jij écht wilt gaan doen in dit leven. Wat wil jij in de wereld neerzetten? En waar beleef je echt vreugde aan? Dat enthousiasme is jouw oerkracht!

Altijd al een eigen hobbyzaakje op willen zetten vanuit huis? Lees dit artikel met tips en tricks!

De traptreden
Voor de meesten van ons gebeurt succes niet zomaar van de ene op de andere nacht. Vergelijk het met een trap. Hoewel je in rap tempo naar boven kunt vliegen, heb je de meeste van die dertien treden nodig om boven te komen.

In je haast en bevlogenheid sla je hier en daar misschien een stapje over.
Op een andere trede blijf je iets langer staan. Je kijkt eens over je schouder naar waar je vandaan kwam en evalueert.

Wat je nog niet kunt zien is het uitzicht dat je zult hebben, als je eenmaal boven bent. Dat maakt de beklimming soms erg onzeker. Ben je wel op de goede weg? Is je doel wel bereikbaar? En doe je het allemaal niet voor niks?

Maar geloof mij, iedere stap die jij dichterbij komt en eens reflecteert, mag je ook de voldoening voelen. De overwinning van hetgeen je hebt geleerd en je bent opgeschoven. Je bent niet meer waar je gister was, of vorige week, of helemaal aan het begin.

Soms gaat dat ongemerkt. Dan is het belangrijk dat wij onszelf die erkenning geven.

Want wanneer wij zélf geloven in wat we doen, waar we naartoe gaan helder voor ons zien, zullen we anderen steeds meer overtuigen en inspireren. Dat geldt ook voor omstandigheden die we met onze eigen “zwaartekracht” als ware krachtvelden naar ons toe kunnen trekken.

Gelukkig maar dat dat niet van de één op de andere dag gaat, maar geleidelijk aan. Anders zouden er wel eens harde klappen kunnen ontstaan.
Alles komt precies op het juiste moment. Wanneer wij er klaar voor zijn.

Training
Waarschijnlijk beheersen we nog niet alle vaardigheden en inzichten dat dit van nature gaat. Anders zouden we niet meer op zoek zijn.

Weet dan dat net als elke topsporter jij kan oefenen om dit te leren. Je kunt sterker worden. Je kunt jezelf aanleren om op een andere manier te bewegen dan voorheen.

Die nieuwe beweging heeft vaak wél succes. Er zijn verschillende technieken om te starten, om door te zetten en om die eindlijn te behalen.

Je voelt dat je vermogens groeien. Je krijgt steeds meer vertrouwen in jezelf. En dan word je nog behendiger. Je blijft excelleren. Jij wordt de beste versie van jezelf!
Jouw enthousiasme is jouw oerkracht!
Wat je ook wilt bereiken, alles gaat sneller als je uitgangsbasis is waar jij blij van wordt. Dat is ook niet zo gek.

Alles waar je tegenzin aan beleeft, bied je onbewust weerstand tegen. We hadden het vorige week in deel 1 van de serie over 'de motor en de rem'. Of jij gaande bent of stilstaat heeft alles van doen met de stroming die jíj in beweging brengt. Weerstand is dus een remmende factor.

Door goed te observeren wat er om je heen gebeurt, kan je die stroom gaan sturen, concludeerden we vorige week. Vast staat dat we die stroom, al dan niet bewust, zelf genereren.

Wat voor stroom dat is bepaal jij dus. Ga je er vervolgens in mee of er tegenin?
Waag jij de avontuurlijke sprong in het diepe van de verfrissende waterval?


Durf je dan te waden in het plezier dat je beleeft! Richt je niet op inkomsten en wat iets oplevert. Dat komt later wel, heus, verder op dat trapje, als de puzzelstukjes langzaam steeds verder in elkaar vallen.

Wil je meer geld verdienen? Houd je dan niet alleen maar bezig met overuren van zwoegen en ploeteren. Doe dingen eens op je eigen manier en doe eens iets anders! Neem ook eens een pauze om te genieten van dat alles.

Ga eens rustig zitten op dat traptreetje van wat je al bereikt hebt. Wie weet is dat het moment dat nieuwe inzichten spontaan tot je komen die nóg beter ‘werken’.

Opdracht
Neem de komende week de tijd om eens stil te staan bij wat je echt leuk vind. Wat speelde je in je kindertijd het liefst? En welk gevoel gaf je dat?
Probeer die vreugde opnieuw op te roepen en je voor te stellen, hoe het zou zijn om dat elke dag te mogen ervaren bij jouw dagelijkse bezigheden.

Volgende week
Volgende week verder!
Ben je nieuwsgierig geworden naar meer van mijn Engelse werk dat de basis vormt voor deze artikelen? Vraag dan om het gratis E-book. Of wil je aan de slag met méér opdrachten die jou dichter naar jouw bestemming brengen? Stuur mij een berichtje via het contactformulier en ik kom zo gauw mogelijk bij je terug.

Voor nu een goede week gewenst en 'keep up the good work'!
Slán go foill agus beannachtaí mór! (Tot gauw en grote dingen toegewenst.)

Direct door naar deel 3? Klik dan hier: 'De schaduwzijde van 'vals' succes'

Linda l Gouden verdientips~ Blog, inspiratie en coaching

Reacties

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Populaire posts van deze blog

Snelle verdientips en trucs op Euroclix! Veel mensen die een blog schrijven over geld verdienen, verdienen daar zelf uiteindelijk het meeste aan. Dat is het doel van hun schrijven namelijk. Ik geloof in een win-winsituatie. Als je deze blogs al langer leest en op zoek bent naar manieren om extra geld te verdienen, doe je dat vaak niet zomaar. Je hebt ongetwijfeld eerder het web afgestruind, waarschijnlijk meermalig, op zoek naar die gouden formule onthuld. Je bent daarbij ook voorbij gekomen aan het begrip Euroclix.  Euroclix is een website waar je clix kan verdienen voor een aantal taken, zoals bijvoorbeeld het invullen van enquetes, e-mails aanklikken (zo’n 2 á 3 gemiddeld per dag) en je kan geld terugkrijgen over aankopen die je via de website doet. Deze punten (clix) kan je dan weer omzetten in geld en op jouw bankrekening laten uitbetalen. Je kan je punten ook doneren voor het goede doel! Op deze manier kan je dus een bijdrage leveren aan een betere werel...

7 handigheden: Van hobby naar profitable!

Er is in de blogwereld genoeg geschreven over het definiëren van jouw niche, het vinden van je doelgroep en effectieve marketing. Ik hoop in dit blog een aanvulling te geven waardoor het je dit keer wél gaat lukken!;) Bovendien helpen deze handigheden jou om tijdens het proces vol te houden en je niet vroegtijdig uit het veld te laten slaan. 1. Begin met wat je leuk vind. Zeker als je creatief bent, kan het heel goed zijn dat jij all-round bent. Bedenk één ding waar je het liefste mee aan de slag gaat. Doe een persoonlijke brainstormsessie en maak een keuze. De rest op het sheet bewaar je voor later. Houdt het speels. Creativiteit gaat niet om jezelf te zeer in te perken. Volg elke impuls waar jíj plezier aan beleeft. Op die manier lukt het jou eenvoudiger om je enthousiasme ook op je lezers over te brengen. Waar jij blij van wordt en wat jij wilt vertellen aan de wereld, is waarschijnlijk   jouw unieke stem die naar buiten gebracht wil worden. Volg je bliss ,...

Het genereren van de cash flow, deel 3

Het genereren van de cash flow, deel 3 In mijn welkomstblog schreef ik over het genereren van de cash flow. Deze serie gaat daar dieper op in. Per keer zullen er een aantal aspecten worden behandeld. Vandaag, het loslaten van de mainstream! Wat is succes en de schaduwzijde van ‘vals’ succes. Eerst deel 2 lezen? Dat kan hier! Ik weet dat sommigen van jullie staan te trappelen om verder te gaan met snelle tips en tricks om vooruit te komen. Loslaten valt daar niet onder. Dat hoort bij stilstaan. Toch had ik vandaag de ingeving om te willen stilstaan bij het loslaten. Influencer of slachtoffer van de beïnvloeding Social media. We maken er allemaal gebruik van bij het bloggen. Door bekendheid te geven aan ons blog schrijven we ten minste niet voor een halve kip en een vossenstaart. We trekken klandizie naar ons bedrijf. Of we vergaren nóg meer volgers. We komen daardoor in aanraking met anderen uit dezelfde branche, de ‘ervaringsdeskundigen’. Het is een gelijkwaardige ...